Élesztőtápanyag Optimum White 30g
Fehér- és rozéborok aromaintenzitás- és frissesség fokozására.
A cefréhez történő adagolása minél korábban történjen meg az oxidáció elleni mielőbbi védelem érdekében.
Több illataktív aromaanyag marad a cefrében, így a fajtajelleg és gyümölcsösség erősödik, az aromaanyagok minősége pedig javul a pálinkákban.
Oxidációra érzékeny aromatikával rendelkező gyümölcscefréknél különösen fontos a használata.
Gyümölcscefrékhez ajánlott dózis: 30 g/hl. Kényszertárolt gyümölcscefrék frissességének, aromájának visszahozására: 20-30 g/hl. Oldja fel 10 x-es mennyiségű vízben vagy a gyümölcs levében, és ezt követően azonnal keverje a cefréhez. A cefrével alaposan keverje el.
A becefrézéskor a savazás és az enzimes kezelés után minél előbb kerüljön a gyümölcshöz, még lehetőleg a fajélesztős beoltás előtt.