Kénlap 500 g
Borászati kénlap (kéndioxod-lapka)
Fahordók, borászatok és azok eszközei fertőtlenítésére alkalmas, a kénlap meggyújtásakor kéndioxid szabadul fel, amely erős gomba-, baktérium- és penészölő hatású.
Használata:
- helyezd a kénlapot drótra vagy kampóra (rézdrót kerülendő)
- gyújtsd meg és lógasd az üres, száraz hordóba
- zárd le a hordót
- hagyd állni 15-30 percig
- szellőztetés után a hordó használatra kész
Felhasználási területei:
- Pincefertőtlenítés: A pince falainak és levegőjének fertőtlenítésére használják.
- Hordók kénezése: Az üres, vagy éppen kiürült hordók fertőtlenítésére, szagtalanítására szolgál.
- Must és bor kezelése: Segíthet megakadályozni a friss must erjedését, és védi a borokat a káros mikroorganizmusoktó
A kéndioxid mérgező gáz, csak jól szellőző helyen használd! Mindig ellenőrizd, hogy a kénlap teljesen elégett-e!